Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je danas da je u prethodne dve godine izgrađeno 200 kilometara puteva i najavila da će uskoro u saobraćaj biti pušteno još 30,5 kilometara novog autoputa na Koridoru 10 od Pirota ka granici sa Bugarskom.

Uz Koridor 10 otvoreno 55 fabrika u prethodne dve godine

Mihajlović je gostujući u jutarnjem programu TV Hepi „Dobro jutro, Srbijo“, navela da je Srbija najkraća ruta između istoka i zapada, a izgradnjom autoputeva je samo u ovoj godini 12 miliona automobila više prošlo kroz našu zemlju u odnosu na pre tri godine.

Uz Koridor 10 je otvoreno 55 fabrika u prethodne dve godine, što znači nove investicije i bolji standard za naše građane, istakla je Mihajlović.

Ona je rekla da je Kina jedan od najvećih partnera Srbije u infrastrukturi sa kojom ćemo imati investicije vredne 6 milijardi evra, pri čemu 47 odsto radova izvode srpske firme.

Zajedno sa Kinom radimo na izgradnji Koridora 11 i modernizaciji pruge od Beograda do Budimpešte. Što je najvažnije, imamo razmenu znanja i pružamo priliku našim inženjerima da uče o izgradnji kapitalnih projekata, naglasila je ona.

Mihajlović je govoreći o Ugovoru o transportnoj zajednici koji je potpisan na Samitu lidera EU i zapadnog Balkana u Trstu, napomenula da je on važan za sve zemlje u regionu, kako bi se ujednačeno razvijali i uz pomoć Evropske unije obezbedili više investicija u infrastrukturi.