Prednosti prakse?

  Koje su prednosti prakse?


  Radno iskustvo i praksa u nekoj kompaniji ili organizaciji je nešto što je u današnje vreme neophodno. Osećaj radne etike, odgovornosti i rad pod pritiskom su samo neke od veština koje možete steći tokom rada u omladinskoj organizaciji, ili tokom prakse i stipendije. Studenti na taj način unapređuju svoje veštine i sposobnosti.

  Takođe, može se ostvariti i veliki broj poznanstava…

  Pročitaj detaljnije

Poslodavci cene radno iskustvo?

  Koliko poslodavci cene radno iskustvo?

  Veliki broj studenata u Srbiji, čak i onih sa najvišim prosekom ocena, uveri se da su napravili veliku grešku što tokom studiranja nisu pokušali da volontiraju i obave stručnu praksu u nekoj kompaniji. Jer, poslodavci više od desetki u indeksu cene ako im budući pripravnici dokažu da imaju bar neko radno iskustvo, ili ih već tokom obavljanja prakse prepoznaju kao…

  Pročitaj detaljnije

Sertifikat ili preporuka po završetku prakse?

Kako konkurisati za stipendiju?

  Kako na pravi način konkurisati za stipendiju?


  Pre nego što konkurišete za stipendiju, povedite računa o sledećim stvarima: konkurišite ako ste kvalifikovani za tu poziciju, popunite formular u potpunosti, pratite sva uputstva, sačuvajte kopiju vaše prijave. Ključna stvar jeste da pročitate kompletnu prijavu pre nego što je pošaljete.

  Pročitaj detaljnije

Stipendije u inostranstvu

  Informišite se o stipendijama u inostranstvu


  Ukoliko se odlučite da konkurišete za neku stipendiju u inostranstvu, veoma je važno da imate dovoljno strpljenja. U poslednjih par godina sve više mladih iz naše zemlje se odlučuje za stipendiju u inostranstvu, jer smatraju da će to doprineti njihovom profesionalnom razvoju u budućnosti.

  Podrazumeva se da imate adekvatno znanje stranog jezika kako biste mogli normalno da funkcionišete u inostranstvu.…

  Pročitaj detaljnije

Aktuelni konkursi za prakse i stipendije

Prednosti volontiranja

  Zašto je dobro volontirati?


  Mlade osobe volontiraju, ne bi li naučile nove stvari, stekli nove veštine. Mnogi od njih i ostanu da rade u firmi u kojoj su prethodno bili volonteri, jer je poslodavac prepoznao potencijal.

  Na žalost, u Srbiji mladi ne mogu posle školovanja da nađu posao, zato što svi poslodavci traže iskustvo koje oni nemaju. Zato treba razvijati praksu volonterskog rada studenata.…

  Pročitaj detaljnije

Preporuka studenata

Pronađite sami radno iskustvo

Radite na svom obrazovanju

  Kontinuirano radite na svom obrazovanju


  Ukoliko želite da budete što kompetentniji i proširite svoje opcije na tržištu rada kontinuirano možete raditi na sebi i napredovati, čak iako niste deo nekog konkretnog projekta za zapošljavanje jer ste Vi ti koji stvarate sebi prilike, ne neko drugi.

  Pročitaj detaljnije

  Kako brzo i besplatno naučiti strani jezik


  Bilo da vam je strani jezik potreban u privatnom životu, za napredovanje u karijeri ili u cilju daljeg obrazovanja, njegovo učenje nije nimalo lak zadatak, naročito ukoliko se u taj proces upuštate u starijem životnom dobu. Međutim, uz odgovarajuću motivaciju, organizaciju vremena i pravilan priistup, za veoma kratko vreme možete savladati strani jezik, te nikako nemojte oklevati da započnete učenje…

  Pročitaj detaljnije

Vrući poslovi- - - - - - - -   Partneri   - - - - - - - -
www.kancelarijazamlade.rs
www.online.it-konekt.com
www.karijera.bos.rs
www.poslovi.ba
www.nsz.gov.rs/live/trazite-posao/svi-poslovi
www.aiesec.org.rs/o-aiesec-u/kancelarije/kragujevac
www.portalmladi.com
www.razvojkarijere.uns.ac.rs