Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potvrdio je danas da je ovo ministarstvo dobilo zvanični predlog Udruženja banaka Srbije koji uključuje proceduru izdavanja bankarskih garancija i njihovog aktiviranja u cilju nalaženja rešenja za obnovu licenci turističkim agencijama.

Uskoro rešenje problema licenci za turističke agencije

Ljajić je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da ostaje još da se reši ko bi bio takozvani "titular" garancije, odnosno ko bi ih aktivirao u slučaju nesolventnosti agencija.

On je objasnio da se o tome razgovara sa Privrednom komorom Srbije i udruženjima turističkih agencija, kao mogućim korisnicima garancija.

Prema njegovim rečima, predstavnici resornog ministarstva održaće 9. oktobra sastanak sa pojedinim osiguravajućim kućama, koje su izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama.

Verujem da možemo napraviti pomak i približiti se rešenju koje bi bilo u interesu osiguravača, turističkih agencija, a naročito putnika, podvukao je Ljajić.