U Subotici je svečano puštena u rad nova nemačka linija za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije u okviru kompanije Joviste. Planirano je zapošljavanje 130 radnika kada pogon postigne pun kapacitet proizvodnje.

U Srbiji najsavremenija nemačka linija za PVC

Novu proizvodnu liniju, koja se prostire na 2.500 kvadratnih metara, pustio je u rad najstariji radnik kompanije, Mario Mozer, a ukupna vrednost investicija u halu i najsavremeniju opremu tokom protekle dve godine dostigla je preko milion evra, saopšteno je iz kompanije Joviste.

"U 2018. uposlićemo novih 30 radnika u proizvodnji, a u narednom trogodišnjem periodu, kako bismo postigli pun kapacitet od 350 jedinica u jednoj smeni, planiramo da uposlimo 130 radnika", rekao je vlasnik kompanije Siniša Mišanović na ceremoniji otvaranja.

On je naveo da je preduzeće na početku ove godine krenulo i sa uvođenjem najsavremenijeg informacionog sistema u ovoj branši s nemačkom kompanijom Klaes.

"Sada smo otvorili novi pogon i pokrenuli najsavremeniju nemačku liniju za automatsku CAD-CAM proizvodnju PVC stolarije. Ponosni smo na činjenicu da su primanja u našoj kompaniji iznad republičkog proseka, što će nadamo se, i pored nedostatka radne snage u našoj opštini, uticati podsticajno na radnike da nam se pridruže, kako bismo zajedno stvarali nove uspehe i doprineli daljem razvoju našeg društva", dodao je.

Kompanija Joviste za naredni period planira nove investicije, koje će rezultirati sa novih 1.200 kvadrata halskog i kancelarijskog prostora, uz moderan izložbeno-prodajni salon.

"Na ovaj način zaokružićemo ceo proces na jednom mestu i, nadamo se, doprineti razvoju ne samo naše kompanije i našeg grada, već i pokrajine i Republike, jer je našim strateškim planom predviđen izvoz preko 50 odsto proizvodnje”, istakao je Mišanović.