Saudi Arabian Airlines, kompanija koja postoji od 1945. godine, po prvi put otvara mogućnost za kandidate iz Srbije da postanu dio njihove posade!

Saudi Arabian Airlines prima kandidate iz Srbije

Ova kompanija svojim budućim uposlenicama nudi tax free platu i beneficije, medicinsko osiguranje, slobodne dane svakog meseca uz jedan mesec plaćenog odmora u toku godine te karte koje crew ove kompanije može uživati.

Kako izgleda proces od prijave do zaposlenja

Saudi Arabian Airlines ima drugačiji i individualan pristup svakom kandidatu. Komisija za odabir, sa čelnim ljudima kompanije i iskusnim HR timom, svakom od kandidata posvećuje do 20 minuta i kroz set brižno odabranih pitanja nastoji upoznati svakog aplikanta te tako odabire buduće stjuardese koje će sa ovom kompanijom letiti na preko 59 destinacija širom sveta.

Zainteresovani kandidati se mogu PRIJAVITI na ovaj email saudia.recruitment.sr@clipcon.net do 14. januara 2018. godine.

Da bi ste bili pozvani na intervju, postoji nekoliko obaveznih preduslova. Prvo, nadležna agencija proverava vašu aplikaciju i obavlja preliminarni intervju. Bivše stjuardese sa iskustvom takođe mogu aplicirati.

Znanje engleskog jezika i aktivna komunikacija na istom su obavezan preduslov kako za samu aplikaciju tako i uspešan budući trening koji predhodi vašem diplomiranju na "Aviation Academy Jeddah – Kingdom of Saudi Arabia" i dobijanju IATA certifikata koji potvrđuje znanje i spremnost svakog pojedinca za preuzimanje pozicije na letovima širom sveta.

Trebate biti u mogućnosti dosegnuti najmanje 212 cm dok stojite na vrhovima prstiju. Ljubazan pristup i pozitivan stav prema poslu su jako bitni. Adaptacija na nove ljude, kulture i običaje će biti neminovnost kada jednom postanete cabin crew ovako velike i globalno prisutne avio kompanije koja je članica Sky Team – a.


Nakon intervjua...

Za sve kandidatkinje koje budu imale uspeha na intervjuu, sledi proces sistematskog pregleda u odabranoj poliklinici kao i dobijanje radne vize za Saudijsku Arabiju. Čitav proces je maksimalno olakšan za svakog kandidata jer nadležna agencija obavlja logistiku sve do finaliziranja i organizacije putovanja na trening i budući posao.

Odabrane buduće stjuardese će proći obuku i biti IATA certificirane za posao koji će obavljati. Treninzi su maksimalnog kvaliteta, gde se svaki polaznik nastoji teoretski i praktično osposobiti i kvalificirati za letenje u avionima flote Saudi Arabian Airlines-a.


Posao stjuardese u KSA (Kingdom of Saudi Arabia)

Karijera u avijaciji ima veliki broj svojih prednosti i beneficija ali svakako treba znati da je posao koji podrazumeva letenje i komunikaciju sa stotinama ljudi samo na dnevnoj bazi, izuzetno zahtevan.

Raspored letenja vam biva dodeljen mesec dana unapred. Već tada znate kada i koliko imate slobodnih dana (jer Saudi Arabian Airlines omogućava svojim uposlenicima 5-6-7 slobodnih dana u kontinuitetu svakog meseca, ali tu su i pojedinačni slobodni dani između letova), gde letite tog meseca, koliko će vam biti broj sati leta kao i sve druge informacije kako biste svoje vreme mogli unapred planirati.

Saudi Arabian Airlines (SAUDIA) u paketu koji nudi svojim uposlenicima, obezbeđuje i garantuje puno zdravstveno osiguranje za sve preglede, zahvate i lekove. Zatim, tu je smeštaj u compound-u koji pripada kompaniji (naselja kreirana samo za uposlenike) sa ostalim devojkama, gde postoje bazeni, gym, teniski i teren za odbojku, mini market.

Ovo je kompanija koja se može pohvaliti uposlenicima koji dolaze iz više od 50 različitih država Sveta. Tačnost je bitna na ovom poslu i jedan od zahteva kompanije. Bitno je uvek biti uredan, pratiti pravila groominga i pridržavati se pravila lepog ponašanja, kako u uniformi tako i van nje. „Layover“ je termin koji se koristi kada imate let i ostajete neko vrijeme u tom gradu, boraveći u predivnim i luksuznim hotelima sa kojima ova kompanija ima ugovor.

Vaša prava, kao radnika i osobe koja boravi u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, su maksimalno zaštićena u svakom trenutku. Po dolasku u ovu zemlju, dobijate boravišnu legitimaciju tzv. iquama-u koju morate imati sa sobom u svakom trenutku, zajedno sa svojim pasošem.

Ovo je država čiji se zakoni moraju poštovati ali koja nije napravila represiju na strane državljane i u kojoj nesmetano možete imati socijalni život, posećivati plaže i rezorte (koji su zatvorenog tipa i gde stranci nesmetano ulaze), ići u spa, na večere, kafu i druženja. Možete pohađati kurseve, edukacije i jednom rečju uživati u dobro organiziranom slobodnom vremenu koje vam ostaje nakon uspešno obavljenih letova.

Uposenicima ove avio kompanije je garantovano 5 besplatnih povratnih karata za bilo koju destinaciju na koju leti SAUDIA ali i neograničen broj karata, takozvanih "z – fair" sa drugim avio kompanijama iz celog sveta, gde plaćate aerodromske takse i vrlo mali procenat same karte.

Ukoliko smatrate da je ovakva karijera baš za vas, ukoliko želite posetiti najrazličitije zemlje i gradove, upoznati mnoge kulture a otvoreni ste, komunikativni i odgovorni, prijavite se na ovom linku do 14. januara 2018. za intervju u Beogradu.