High School Case Competition je projekat koji po peti put organizuje najveće udruženje konsalting profesionalaca, industrijskih eksperata i studenata u jugoistočnoj Evropi - Case Study Club u saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. U pitanju je takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja namenjeno učenicima starijih razreda srednjih škola. Cilj takmičenja je da se učenicima srednjih škola približi koncept poslovanja i metoda rešavanja studije slučaja, a koncipirano je tako da učesnici podeljeni u timove rešavaju realan poslovni problem zadat od strane neke od kompanija koje podržavaju projekat.

Predlog medijskog partnerstva


Zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, High School Case Competition 2021 će

se većinski održati u online formatu, dok će se finale održati na Fakultetu organizacionih nauka, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ove godine očekuje se oko 350 učesnika iz cele Srbije. Očekuje se i prisustvo predstavnika fakulteta, kompanija sa kojima sarađujemo kao i medijskih partnera.


Projekat će se održati online u periodu između 6. i 18. decembra i to po sledećoj agendi:

● Svečano otvaranje projekta - 6. decembar

● Edukativne radionice, odnosno priprema srednjoškolaca za rešavanje studije slušaja - 7. i 8. decembra

● Rešavanje studije slučaja – 6. - 12. decembra

● Prezentovanje rešenja polufinalista i proglašenje finalista - 15. decembar

● Konsultacije sa mentorima namenjene timovima koji su ušli u finale – 16. i 17. decembar

● Finale, proglašenje pobednika i zatvaranje projekta – 18. decembar


O CASE STUDY CLUB-U

Case Study Club je najveće udruženje konsalting profesionalaca, industrijskih eksperata i studenata u jugoistočnoj Evropi, poznato po uspesima svojih članova na lokalnim, regionalnim i svetskim takmičenjima u rešavanju poslovne studije slučaja, ali i mnogobrojnim projektima.


Case Study Club prepoznaje mlade lidere, povezuje ih i razvija tako da međusobno stiču multidisciplinarna iskustva iz prakse. Misija kluba je da talentovani studenti kroz edukaciju, takmičenja i projekte steknu praktična znanja i kompetencije koji će im omogućiti prepoznatljivost na tržištu rada.


ISTORIJA HIGH SCHOOL CASE COMPETITION-A

Projekat High School Case Competition je prvi put održan 2015. godine. Sponzor projekta, a ujedno i kompanija koja je zadala učesnicima studiju slučaja bila je Coca-Cola HBC. Na takmičenju je učestvovalo preko 150 učenika iz čak 15 beogradskih srednjih škola. Mediji koji su izveštavali o događaju su bili B92, Radio Beograd 202, Vreme, Masel Group, Itd Marketing i Privredni Pregled.


Na projektu High School Case Competition, održanom 2018. godine, studiju slučaja zadala je Jaffa Crvenka. Učestvovalo je preko 60 timova, odosno više od 240 participanata. Neki od medijskih partnera bili su Politika, Večernje Novosti, RTS, Radio Televizija Studentski grad, Wannabe Magazine, Industrija, Portal Mladi, NajStudent.com i Nova ekonomija.


Na trećem po redu High School Case Competiton projektu, održanom 2019. godine, studiju slučaja zadala je kompanija Zlatiborac, a problem koji su zadali je bio vezan za osmišljavanje i pozicioniranje na tržište novog poizvoda ove kompanije. Učesvovalo je 13 srednjih škola iz kojih se prijavilo preko 300 učesnika


Na prethodnom High School Case Competition projektu, održanom 2020. godine, partneri projekta bila je kompanija Jaffa Crvenka, koja je takmičarima zadala studiju slučaja. Učestvovalo je 84 tima, odosno više od 310 učesnika iz čak 48 škola širom Srbije. Neki od medijskih partnera bili su RTS, Radio Televizija Studentski grad, NajStudent.com, Nova ekonomija, Studentski život, Profit magazin, Industrija, Biznis & Finansije, Poslovi.rs, Youth.rs, Vesti online i Dan u Beogradu.


Ovogodišnji partner projekta je korporacija “Xiaomi”. Xiaomi je osnovan u aprilu 2010.

godine i predstavlja internet kompaniju sa fokusom na pametne telefone i pametni hardver, zajedno povezanim Internet of Things (IoT) platformom. Xiaomi kontinuirano sledi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Xiaomi je sastavni deo Hang Seng indeksa, Hang Seng indeksa, Hang Seng China Enterprises indeksa i Hang Seng TECH indeksa.


Ove godine očekujemo:

● Broj srednjih škola: 60

● Broj takmičarskih timova: 90+

● Broj srednjoškolaca takmičara: 300-350


MEDIJSKA SARADNJA


Od vaše medijske kuće kao partnera projekta očekujemo:

● Najavu događaja u vidu priloga i/ili gostovanja u nekoj od emisija u periodu od 24. novembra - 5. decembra.

● Prilog o događaju nakon završetka -18. decembra


Od nas možete očekivati:

● Predstavljanje vaše medijske kuće kao medijskog pokrovitelja projekta tokom online promocije.

● Logo i link ka vašoj Internet prezentaciji na zvaničnim stranicama projekta.

● Poziv za prisustvo predstavnika vaše medijske kuće na svečanom otvaranju projekta koje će se održati većinski u online formatu zbog epidemioloških razloga, ali će se finale oržati uživo na Fakultetu organizacionih nauka, uz poštovanje svih epidemioloških mera.


Ukoliko Vi imate predlog za neki vid saradnje koji nismo naveli, budite slobodni da nas povodom toga kontaktirate.


Sve neophodne materijale, u vidu tekstova i propratnih fotografija, možete očekivati od nas.


KONTAKT

Za sva pitanja i sugestije, na raspolaganju Vam stoji

Marija Jakšić

Koordinator tima za marketing i odnose s javnošću

High School Case Competition

Tel. +381 69 4946 444

jaksic.marija00@gmail.com