Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na rekonstrukciji puteva u Užicu i Čajetini, uputivši poziv izvođačima radova da ih maksimalno ubrzaju.

Početak radova na obilaznici oko Užica u septembru

Momirović je prvo posetio radove na rekonstrukciji lokalnog puta Krnda–Rosići, čija je dužina 7,6 kilometara, a ukupna vrednost investicije je 139 miliona dinara.

On je tom prilikom uputio apel izvođaču „Putevi AD Užice“ da ubrza dinamiku radova koji su počeli 21. maja ove godine.

Ministar je u Užicu razgovarao sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević o značaju izgradnje obilaznice oko tog grada, ocenivši da je reč o projektu od posebnog značaja i za Srbiju i za sve Užičane jer će se, između ostalog, rešiti višegodišnji problem aerozagađenja.

Momirović je ukazao na to da će ova obilaznica značajno rasteretiti i Užice i čitavu zapadnu Srbiju, dodavši da je za realizaciju ovog projekta, kao i izgradnju obilaznica oko Požege i Gornjeg Milanovca, resorno ministarstvo izdvojilo značajna sredstva.

On je naglasio da su pomenute obilaznice proglašene za projekte od posebne važnosti za Srbiju, najavivši da u septembru počinju radovi na obilaznicama oko Gornjeg Milanovca i Užica, a u martu oko Požege.

Raković Radivojević je izrazila zahvalnost Vladi Srbije na tome što je izgradnja obilaznice oko Užica proglašena za projekat od nacionalnog značaja, što je važno za čitav Zlatiborski okrug.

Imamo podršku za realizaciju putnih pravaca za razvoj turizma i svih ostalih privrednih grana u našem kraju. Dolazak auto-puta nadomak Užica i nastavak auto-puta ka Kotromanu je veoma bitan za naše privrednike, kao i kompletna realizacija projekta za Aerodrom Ponikve, rekla je ona.

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice–Zlatibor i most preko reke Đetinje u dužini od približno 252 metra.

Vrednost radova procenjuje se na približno 22 miliona evra, pri čemu je planirani početak radova u septembru ove godine, a završetak za godinu i po do dve godine.