Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišli su danas tek započete radove na izgradnji nadvožnjaka preko brze pruge ka Novom Sadu, u naselju Šangaj u Batajnici.

Počela izgradnja nadvožnjaka preko brze pruge u Batajnici

Momirović je tom prilikom istakao da se postojeća veza preko pruge neće zatvarati dok ne bude izgrađen i pušten u rad novi nadvožnjak, čiji se završetak očekuje do kraja godine.

Ovim investicijama podići ćemo kvalitet života ljudi u ovom delu Beograda. Zahvaljujući brzoj prugi, nadvožnjaku, te rekonstrukcijom ulica, nekretnine u ovom kraju će dobiti na značaju i ceni, ocenio je ministar.

Vesić je rekao da je Grad Beograd izdvojio više od šest miliona evra za novi pružni prelaz, koji će imati biciklističku i pešačku stazu, liftove, a biće urađene i pristupne saobraćajnice.

On je napomenuo da se radi i put Zemun Polje – Ugrinovci, u dužini od devet kilometara, preko koga će biti obezbeđena paralelna veza, i ukazao na to da će nakon izgradnje „Petlje Batajnica" za izlaz na auto–put, ovo gradsko naselje biti integrisano i neće biti saobraćajnih problema koji sada postoje.

Takođe, kako je dodao, sa EU se pregovara o tome da se obezbedi 180 miliona evra za fabriku za preradu otpadnih voda u Batajnici, što će omogućiti izgradnju kanalizacije na čitavoj toritoriji Batajnice, Surčina i Ugrinovaca.

Predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da je ova opština, u saradnji sa VDP ,,Galovica”, inicirala da se pročiste kanali u ovom kraju koji dugo nisu čišćeni, a u toku je i projektovanje ćuprija koje nisu u funkciji.

On je istakao da je Opština predložila i produžetak Belegiške ulice, koja bi se prostirala uz intermodalni terminal kako bi građani naselja Šangaj tom ulicom bili vezani za petlju koja treba da se otvori narednog meseca.