Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas, zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Lajkovac–Iverak.

Počela izgradnja brze saobraćajnice Lajkovac–Iverak

Mihajlović je tom prilikom istakla da je Srbija danas drugačija zemlja nego što je bila pre nekoliko godina, pre svega zbog velikih infrastrukturnih projekata koji su završeni.

Izgradnjom brze saobraćajnice, koja će spojiti Valjevo sa auto-putem „Miloš Veliki“, ispunili smo još jedno obećanje koje smo dali svim Valjevcima, poručila je ona.

Vučić je rekao da će završetkom ovog projekta Valjevo dobiti izvanrednu brzu saobraćajnicu, kao i da će ovim projektom biti uređeno korito reke Kolubare.

Prema njegovim rečima, od Valjeva do Beograda stizaće se za manje od sat vremena, novi investitori će doći u Valjevo i biće novih radnih mesta.

Naš cilj je da vratimo ljude u Valjevo i Kolubarski okrug, koji je dobio mnogo novim putevima. Za dve i po godine do Valjeva ćemo ići auto-putem, najavio je predsednik.

Obeležavanju početka radova prisustvovali su i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo i generalni direktor kineske kompanije “Šandong” Džang Đančao.

Sastavni deo pomenutog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Ukupna dužina deonice je 18,3 kilometra, na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometra mostova i jedna petlja.

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor JP „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Šandong“.