Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin danas je svečano pustio u rad novi objekat T-4 u preduzeću „Prva iskra namenska a.d.“ u Bariču, u kome će se vršiti prerada delaborisanih eksploziva.

Otvoren novi objekat u

Vulin je tom prilikom podsetio na to da je tokom NATO agresije "Prva iskra" bila praktično uništena i da je trebalo mnogo vremena, truda, entuzijazma i ljubavi da se ovo preduzeće obnovi, ocenivši da je ono sada konkurentno sa bilo kojim preduzećem u Evropi, pa i u svetu.

Zahvaljujem svim radnicima, rukovodiocima, inžinjerima i tehničarima i svima onima koji su uložili čitav svoj život da bismo ono što nam je uništeno za vreme NATO agresije sada obnovili i unapredili, istakao je ministar.

On je naglasio da to mnogo znači i za čitavu odbrambenu industriju i Vojsku Srbije jer je samo snažna, opremljena i snabdevena vojska garant naše slobode i budućnosti.

Direktor preduzeća „Prva iskra namenska a.d.“ Stanoje Biočanin istakao je, govoreći o značaju novog pogona, da će se u objektu T-4 koji je danas pušten u rad vršiti obrada delaborisanih eksploziva na bazi kompozicije heksogena i oktogena sa TNT.

Tokom današnjeg obilaska, rukovodstvo fabrike je informisalo ministra odbrane o rezultatima tog preduzeća u prethodnom periodu, kao i o planovima za dalji rad.