Kompanija Nektar će ove godine u Vladičinom Hanu, pored postojećih 45 hektara zasaditi još 20 hektara organskih jabuka, saopšteno je iz Nektara.

Nove Nektarove plantaže organskih jabuka u Vladičinom Hanu


U saopštenju se navodi da će ovogodišnji prinos iznositi oko 400 tona a kada u naredne dve godine organskim zasadima bude pokriveno svih 114 hektara, očekuje se da prinos dostigne i do 4.000 tona najboljih sorti organske jabuke.


"Organske jabuke sa naših plantaža u Vladičinom Hanu najviše se koriste u proizvodnji life 100 odsto sokova koji su među prvima od Privredne komore Srbije dobili žig 'čuvarkuća', kao i dečje hrane frutek", istakla je direktorka korporativnih komunikacija Nektar grupe Mina Tadić.


Prilikom posete organskim plantažama direktor regionalne Privredne komore Leskovac, Goran Jović izjavio je da je kompanija Nektar sarađuje sa više od 500 farmera na području Vladičinog Hana, Leskovca, Crne Trave, Medveđe i Lebana, a kooperantskim odnosima sa manjim proizvođačima i direktno omogućava zapošljavanje velikog broja ljudi i potpomaže razvoj voćarstva i celokupne privrede juga Srbije.