Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević prisustvovao je danas potpisivanju Memoranduma o razumevanju između južnokorejske kompanije Kjungšin Kejbls i opštine Smederevska Palanka kojim je najavljena investicija u fabriku vrednu oko 20 miliona evra, koja će omogućiti otvaranje 700 radnih mesta.

Nova investicija u Smederevskoj Palanci za 700 radnih mesta

Memorandum su potpisali predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen i direktor Kjungšin Holdingsa Čen Hi Kim.


Početak izgradnje fabrike za proizvodnju kablova za sistem punjenja baterija za električna vozila planirana je za april ove godine, dok bi početkom 2021. proradila punim kapacitetom.


Knežević je ocenio da su se u Srbiji mnoge stvari pokrenule, plate su podignute na nivo preko 500 evra, najavivši da će se kroz projekat Srbija 2025 i ostale investicije, uz dalje odgovorno vođenje države, u potpunosti promeniti ruho naše zemlje.


Kompanija Kjungšin Kejbls posluje u okviru Kjungšin grupe, a proizvodi elektronske komponente za automobilsku industriju, pre svega kablovske instalacije za neke od najpoznatijih svetskih proizvođača poput Hjundaia, Kije, Folksvagena, Forda, Volva, BMW-a i drugih.