Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa izraelskim investitorom i predsednikom „AFI grupe“ Gilijem Dekelom o infrastrukturnim projektima i investicionim ulaganjima u Srbiju.

Nastavak investiranja „AFI grupe“ u Srbiji

Mihajlović je tom prilikom istakla da su investicije vredne pola milijarde evra za pohvalu i da je država tu da pomogne i podrži projekte koji imaju za cilj rast našeg građevinskog sektora.

To je, kako je naglasila, posebno važno u ovako izazovnoj i teškoj godini za sve, kada pored očuvanja zdravlja moramo da održimo ekonomiju i obezbedimo da svi koji mogu rade.

Građevinarstvo je važan faktor našeg BDP-a i privrednog rasta. Ponosni smo na saradnju sa vama, jedni ste od najboljih investitora u Srbiji i nadam se da ćete dugo ostati u našoj zemlji, poručila je Mihajlović.

Dekel je podsetio na to da je ova grupa 20 godina prisutna u Srbiji, od izgradnje „Erport sitija“, te da su u planu novi infrastrukturni projekti.

Cenimo Vašu posvećenost i viziju razvoja Srbije. Infrastrukturni razvoj u poslednjih nekoliko godina je neverovatan i na tome Vam čestitamo. Verujemo u Srbiju i nastavićemo da investiramo ovde, poručio je Dekel potpredsednici Vlade.