Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u Marseju pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji se nalaze na letačkoj obuci za upravljanje helikopterom „superpuma“.

Modernizacija Helikopterske jedinice MUP-a


Vulin se potom sastao sa rukovodstvom kompanije „Erbas“ sa kojima je obišao pogon za proizvodnju najnovijih helikoptera, kao i deo u kojem se odvija program „superpuma“.

On je istakao da MUP Srbije može da se pohvali najsnažnijom helikopterskom flotom na čitavom Balkanu, najavivši da u našu zemlju uskoro stižu tri nove „superpume“, koje će biti opremljene i vedrima za gašenje požara.

Dakle, imaće dvostruku namenu, baš kao što svaki naš helikopter može da posluži i u odbrani zemlje, kada je to potrebno. Naši piloti i mehaničari prošli su sve obuke i čim helikopteri stignu u Srbiju, moći će da ih koriste, rekao je ministar.

Komandant Helikopterske jedinice MUP-a Nenad Nedić rekao je da je „superpuma“ tip helikoptera koji daleko premašuje kapacitete ostalih helikoptera koje MUP ima u svojoj floti.

On je rekao da se danas završava letačka obuka pilotskog sastava za novi tip helikoptera za Helikoptersku jedinicu MUP-a, napomenuvši da je „superpuma“ najbolji tip helikoptera u svojoj klasi.