"Komtrejd" grupacija prodala je svoj Digitalni servis biznis američkoj kompaniji "Endava", jednoj od vodećih tehnoloških uslužnih kompanija nove generacije.

Komtrejd prodao Digitalni servis biznis američkoj kompaniji


"Endava" pomaže klijentima da transformišu poslovanje u digitalno poslovanje zasnovano na korisničkom iskustvu, pomažući im na putu od ideje do razvoja i implementacije proizvoda, platformi i rešenja.


Kompanija nudi usluge klijentima iz oblasti elektronskog plaćanja i finansijskih usluga, TMT (tehnologija, mediji, telekomunikacije), korisiničkih proizvoda, maloprodaje, logistike i zdravstva.


"Ovo "spajanje snaga" Endave i Digitalniog servis biznisa imaće pozitivne efekte na obe kompanije - Komtrejd će se dodatno fokusirati na razvoj i primenu tehnologija sutrašnjice kroz svoje razvijene biznise Sistem integracije, HYCU (lociran u Bostonu, USA) i Gaming (lociran u Manili, Filipini), kao i kroz uzbudljive nove poslovne poduhvate, a Endava će ojačati svoje prisustvo u Jugoistočnoj Evropi sa dodatnim timovima koji će doprineti kreiranju novih interakcija između ljudi i tehnologija", prenosi biznis.telegraf.rs.


Strategija kompanije "Endava" je da na svakoj lokaciji gde posluje bude "najpoželjniji poslodavac" - za najbolje inženjere.


"Digitalni servis biznis je sjajan tim i žao nam je što napuštaju "Komtrejd" grupaciju, ali vidimo veliku sličnost po pitanju biznisa i kulture kompanije tako da verujem da će njihova budućnost biti svetla u okrilju Endave," rekao je tim povodom Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije "Komtrejd".


"Veoma sam zadovoljan što Digitalni servis biznis postaje deo "Endava" porodice. Njihove inženjerske veštine, pristup digitalnoj transformaciji i inovativna kultura su potpuno usaglašeni sa "Endavinim". Ovim takođe ojačavamo naše znanje, iskustvo i tehnološke veštine koje će nam omogućiti da još bolje uslužimo naše klijente," izjavio je Džon Kotrel, generalni direktor kompanije "Endava".