Kompanija za proizvodnju električne rasvete "Regent" iz Švajcarske otvara u aprilu fabriku u Svilajncu i zapošljava 130 radnika, a investicija je vredna osam milona evra.

Kompanija

Ugovor o otvaranju fabrike danas su u Bazelu potpisali predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor "Regenta" Jorg Steimer.


Firma "Regent" je u Svilajncu iznajmila objekat od preko 1.000 kvadratnih metara, gde će započeti proizvodnju a paralelno će graditi objekat za vlastitu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj još toliko, saopštila je danas Služba za odnose sa javnoštću Skupštine opštine Svlajnac.


Reč je o izvozno orijentisanoj kompaniji.

"Proces je trajao skoro godinu dana i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju jer je "Regent" svetski poznata kompanija", rekao je Milanović i dodao "u konkurenciji sa dosta većim gradovima, pokazali smo da umemo da odgovorimo na ovako velike izazove i veoma sam ponosan što su izabrali Svilajnac".


Odlučili smo se za Srbiju, rekao je Steimer i dodao:

"Razmatrali smo više opcija, među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali smo na kraju imali veliku podršku Svilajnca i zato smo odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo".


Generalni direktor "Regenta" Kristof Placer je istakao da se raduje otvaranju nove fabrike u Svilajncu.

"Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana rdana snaga i zato smo se odlučili da budemo deo sistema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva u Švajcarskoj", rekao je on.


Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Švajcarskoj, rekli su delegaciji iz Svilajnca, da je "Regent" odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.