Kineska kompanija Mint postala je vlasnik dodatnih 10 hektara zemljišta na ovoj lokaciji, gde planiraju da u avgustu 2023. godine otvore i drugu fabriku za proizvodnju delova za automobile...

Kompanija Mint najavila otvaranje još jedne fabrike u Šapcu


Nakon prodaje 11 hektara građevinskog zemljišta u Severozapadnoj industrijskoj zoni u Šapcu 2021. godine, kineska kompanija Mint postala je vlasnik dodatnih 10 hektara zemljišta na ovoj lokaciji, gde planiraju da u avgustu 2023. godine otvore i drugu fabriku za proizvodnju delova za automobile.

- Čelnici kompanije Mint odlučili su da kupe dodatnih 10 hektara građevinskog zemljišta i otvore još jednu fabriku u našem gradu. Za kupovinu zemljišta i izgradnju nove fabrike biće uloženo 15 miliona evra. Očekivana ukupna investicija za 10 godina je 46 miliona evra- rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, a saopšteno je na sajtu lokalne samouprave.

Goran Madžarević, pomoćnik direktora kompanije Mint za Evropu ističe da će kompanija Mint u ove dve fabrike proizvoditi metalne komponente za šasije automobila i da će zapošljavati radnike širokog spektra zanimanja.

- Radi se o najnaprednijoj i najčistijoj tehnologiji, tako da neće biti štetnog uticaja na životnu sredinu. Politika kompanije Mint je da je jedino zdrav i zadovoljan radnik dobar radnik. Biće nam potreban veoma širok spektar zanimanja. Imaćemo od nekvalifikovanih, polukvalifikovanih u procesu proizvodnje koji će prolaziti kroz različite obuke i treninge, do prekvalifikovanih radnika, stručnjaka, inženjera mašinske i elektrotehničke struke, pravnika, ekonomista i prevodioca za kineski jezik - rekao je Madžarević.