Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine utvrdio je da nije potrebna studija o proceni uticaja na životnu sredinu za izgradnju trgovinskog kompleksa.

IKEA bliže izgradnji ritejl parka južno od Bubanj potoka

U pitanju je "IKEA Ritejl park Beograd".

U rešenju objavljenom na internet stranici Beograda navodi se da je nosilac projekta izgradnje IKEA Ritejl parka duž autoputa Beograd-Niš južno od naplatne rampe Bubanj potok, a na parceli čija je površina 162 hiljade kvadratnih metara IKEA Srbija.

Kompanija planira da zaposli više od 400 ljudi, rečeno je u Vladi Srbije na potpisivanju memoranduma o saradnji u vezi sa tim projektom.

Ukupna bruto razvijena građevinska površina na prostoru katastarske opštine Zuce za ovaj projekat je 32,6 hiljada metara kvadratnih, a na lokaciji se planira izgradnja maloprodajnih objekata "Strip Mall", "Do it yourself", "Stand alone", kao i nekoliko objekata za fastfud.

Planirana je i izgradnja 1.617 parking mesta od čega će se rekonstrukcijom postojećih doći do 358 parking mesta. Kako će objekat izledati i šta sve novo donosi pročitajte u posebnom tekstu.