Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, "Etihad ervejz", organizovaće od 13. novembra dane zapošljavanja pilota širom Evrope.Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, "Etihad ervejz", organizovaće od 13. novembra dane zapošljavanja pilota širom Evrope.


Prvi "Dani zapošljavanja" biće organizovani u Rumuniji 13. novembra, nakon čega će se nastaviti u Bugarskoj, Mađarskoj, Litvaniji, Grčkoj, Poljskoj, Belgiji i Portugaliji.


Konkurs će se odnositi na radno mesto prvog oficira (kopilota), navodi se u saopštenju, i dodaje da je ovo prvi veliki konkurs za zapošljavanje pilota u poslednje dve godine, u okviru koga avio-kompanija traži pilote koji će biti angažovani na flotama letelica tipa "erbas" i "boing".


"Tokom 2017. godine ćemo uvećavati našu flotu u skladu sa rastom avio-kompanije. Tražimo visoko motivisane, sposobne i kvalifikovane pilote koji bi se pridružili našem timu", izjavio je operativni direktor "Etihad ervejza" Ričard Hil.


Avio-kompanija raspolaže različitim tipovima aviona, u koje spadaju "boing 777", B787, "erbas 330" i A380, a očekuje se i isporuka dva nova tipa aviona tokom 2017. godine.


Flotu avio-kompanije trenutno čini 120 aviona, a između 2016. i 2025. godine flota će se uvećati na ukupno 179 aviona, što otvara nove mogućnosti za potencijalne novozaposlene, zaključuje se u saopštenju.