Etihad ervejz saopštio je da procenjuje mogućnost obnavljanja letova između Abu Dabija i Beograda koji su prekinuti zbog pandemije koronavirusa.

Etihad razmatra uvođenje linije letova Abu Dabi-Beograd


U izjavi za EX-YU Aviation News, iz nacionalnog avioprevoznika Emirata su poručili da Srbija trenutno nije deo njihove operativne mreže, ali da ona ostaje važno tržište za Etihad.


- Kontinuirano razmatramo dalji razvoj mreže, i kao deo ovog procesa redovno ćemo procenjivati potencijal da se ponovo uspostavi veza između Abu Dabija i Beograda - naveli su u avio-kompaniji, prenosi exyuaviation.


Od povlačenja Etihada sa rute, Wizz Air Abu Dabi je započeo letove između dva grada svojim avionom Erbas A321 i trenutno održava tri nedeljnea polaska.


Etihad ervejz je 2019. godine na svojim dnevnim letovima prevezao 114.256 putnika između Abu Dabija i Beograda.


Etihad je nastavio letove za Beograd posle globalnih karantina u proleće 2020. godine, obnavljajući usluge u junu te godine. Letovi su održavani do oktobra, kada su ponovo prekinuti.


Er Srbija, Etihadov partner, nagovestila je prošle godine da emiratska avio-kompanija nije zauvek prekinula letove za Beogradu i da će se vratiti kada to okolnosti dozvole.