Od 2014. godine država Srbija strateški se opredelila za razvoj vazdušnog saobraćaja.

Aerodrom u Trebinju dobija vazdušnu luku

Ideja je da se osnivanjem preduzeća "Aerodromi Srbije" pomogne razvoj malih aerodroma, zbog povezivanja naroda i bržeg razvoja privrede i turizma.

"Tada smo dobili kritike da je to nemoguće, a 2019. godinu završili smo sa “Nikolom Teslom” kao najuspešnijim aerodromom u regionu, niškim aerodromom sa 440.000 putnika i kraljevačkim aerodromom kao civilno-vojnim, koji ćemo dalje da razvijamo da bude najbolji kargo aerodrom u ovom delu Evrope", rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila da će se nastaviti ulaganja i u niški i u kraljevački aerodrom, da se završava aerodrom u Pranjanima i da će do kraja sledeće godine biti završen i aerodrom u Trebinju.

"Gradimo novi toranj i pistu u Nišu, kao i novu pistu na kraljevačkom aerodromu. Očekujem da 19. septembra svi zajedno u Pranjanima obeležimo važan dan za srpski i američki narod, jer naši odnosi treba da budu sve bolji. Na osnovu dogovora predsednika Vučića i Dodika gradimo i aerodrom u Trebinju i u decembru sledeće godine do ovog grada u Hercegovini stizaćemo za 40 minuta", rekla je ona.