Priprema za razgovor za posao

Kako biste na samom intervjuu ostavili odličan utisak i sebi olakšali sam čin intervjua, potrebno je pre svega da obavite određene pripreme. Priprema je jednako važna koliko i sam nastup tokom razgovora za posao. Poslovi.rs Vam može pomoći da na intervju odete puni samopouzdanja, entuzijazma i naravno spremni da odgovorite na sva pitanja sa kojima ćete se susresti.


1.)    Budite istraživač. Poigrajte se sa internetom i svojom maštom. Pronađite što više informacija o kompaniji. Pročitajte novinske članke, pogledajte video zapise, probajte da pronađete zaposlene u toj kompaniji.  Na osnovu ovog mini istraživanja pripremićete sebe za pitanja koje Vam može postaviti poslodavac (npr. šta znate o našoj kompaniji?) ali možete pripremiti i svoja pitanja koja biste postavili poslodavcu (npr. Koja od usluga/proizvoda Vam se najviše dopada (pa nabrojite neke od usluga/proizvoda) ? ).
2.)    Nastavite sa istraživanjem. Sada u vezi sa pozicijom za koju aplicirate. Iz opisa posla zaključite i istražite o čemu se radi. Pokušajte da saznate i koje su obaveze prethodnog zaposlenog bile (pitajte na samom intervjuu).
3.)    Dress code. Pripremite garderobu skladno poziciji za koju aplicirate i kompaniji. Poslovni dress code je najpoželjniji i ostavlja najbolji utisak. Izbegavajte sportski način odevanja. Profesionalan izgled će ostaviti najbolji dojam, ali to ne znači da morate da izgledate kao biznismen, već da ostavite utisak poslovne, uredne i pristojne osobe. Ovo će Vam dodatno pomoći i u samopouzdanju.
4.)    Prateći elementi. Ponesite obavezno svoju biografiju, osim nje možete poneti i manji notes kao i olovku, ukoliko je potrebno da zapišete par informacija.
5.)    Pitanja. Kreirajte najmanje 3 pitanja koje ćete postaviti poslodavcu na samom intervjuu. Možete ih i zapisati u prethodno navedeni notes. Osim što ćete dobiti potrebne informacije ostavićete utisak zainteresovane osobe.

Vrući poslovi- - - - - - - -   Partneri   - - - - - - - -
www.aiesec.org.rs/o-aiesec-u/kancelarije/kragujevac
www.poslovi.ba
www.nsz.gov.rs/live/trazite-posao/svi-poslovi
www.portalmladi.com
www.karijera.bos.rs
www.kancelarijazamlade.rs
www.online.it-konekt.com
www.razvojkarijere.uns.ac.rs