Građevinski radovi na izgradnji zlatiborske panoramske žičare ušli su u samu završnicu, s obzirom da se montaža opreme očekuje u novembru, nakon čega kreće probni rad, piše "Politika".

Zlatiborska


Skorašnjem završetku radova na zlatiborskoj "Gold gondoli", građevinskom ulaganju Opštine Čajetina od 13 miliona evra, čija je izgradnja počela avgusta 2017. doprinose i pogodne vremenske prilike ove jeseni.


Radove na zahtevnom terenu izvodi konzorcijum firmi čiji je nosilac MPP "Jedinstvo", a upravo se uz nadzor stručnjaka francuske kompanije "Pomagalski", koja je isporučilac opreme za ovu žičaru, finalizuju poslovi na međustanici kod Ribničkog jezera.


Do 1. novembra, kako navodi "Politika", biće podignut i poslednji 36. stub, dok će kompletni građevinski radovi biti dovršeni do 10. novembra.


Predstoji montiranje opreme, koja, između ostalog, sadrži i 55 modernih kabina sa po 10 mesta za prevoz 600 putnika na sat, koji će iz centra Zlatibora do Tornika ovim prevozom stizati za dvadesetak minuta.


"Postavili smo anker na međustanici, čime su stvoreni uslovi za montažu sajle i završnu montažu opreme gondole", izjavio je tehnički direktor MPP "Jedinstvo" Zoran Radibratović.