Preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" objavilo je konkurs za prijem na određeno vreme 25 saobraćajno transportnih tehničara - otpravnika vozova.

Železnice traže 25 radnika

Radnici se primaju u radni odnos na odredjeno vreme do polaganja stručnog ispita, a najduže 12 meseci, radi osposobljavanja za rad i polaganje stručnog ispita.

Od ukupno 25 otpravnika vozova, petnaest kandidata biće primljeno za organizacioni deo ove kompanije u Zaječaru, a deset za organizacioni deo u Požarevcu, što znači da će 25 novih otpravnika vozova raditi na deonici izmedju Požarevca i Majdanpeka, čija je rekonstrukcija u toku.

"Infrastruktura železnice Srbije" je radove na rekonstrukciji ove pruge započela 21. maja ove godine, a rok za remont 90 kilometara pruge izmedju Požarevca i Majdanpeka je 180 dana.

Reč je o jednokolosečnoj pruzi izgradjenoj 1938. godine, koja je danas u izuzetno lošem stanju i kojom već pet godina nema putničkih vozova. Za ovaj prijem novih otpravnika vozova "Infrastruktura železnice Srbije" je dobila saglasnost Vlade Republike Srbije.

Rok za podnošenje prijava je petnaest dana, a najbolji kandidati biće izabrani u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Iz tog preduzeća podsećaju da su ove godine u železničkim čvorovima Subotica, Užice i Ruma već zaposlena 43 otpravnika vozova i saobraćajno transportna radnika.