Više od 1,38 miliona evra koštao je stan od 152 kvadrata u Beogradu na vodi koji je novog vlasnika dobio ove godine.

Za stan u Beogradu na vodi plaćeno 1,38 miliona evra u gotovini

Prema saznanjima portala Nova.rs ovaj stan kupljen je za gotovinu, ne na kredit. Iako je za njega izdvojena najveća suma novca, kvadrat ovog stana nije najskuplji.

Prema izveštaju Republičkog geodetskog zavoda, najskuplji kvadrat u Srbiji u prvom polugodištu 2020. je koštao 9.124 evra i nalazi se takođe u – Beogradu na vodi.

“Prvih 40 najskupljih stanova, po jediničnoj ceni, prodato je u Beogradu na vodi. Kada je reč o starogradnji najviša cena po kvadratu plaćena je 3.737 evra za stan na Starom gradu, a najviše novca u iznosu od 810.000 evra izdvojeno je za petosoban stan takođe na Starom gradu”, navodi se u Izveštaju za tržište nepokretnosti RGZ.

Prema dostupnim podacima, u prvoj polovini ove godine sklopljena su 40.884 ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, a broj ostvarenih kupoprodaja nekretnina je za 14 odsto manji nego u istom periodu prošle godine. Međutim, ukupna novčana masa od prodatih stanova manja je za svega osam odsto, što ukazuje da je cena kvadrata tokom prve polovine godine u Srbiji – porasla.