Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je za manje od dve godine u našoj zemlji zaposleno 3.200 zdravstvenih radnika – od toga 1. 400 lekara, uz napomenu da je juče raspisan konkurs za zapošljavanje 50 medicinskih sestara u KC Niš.

Za manje od dve godine zaposleno 3.200 zdravstvenih radnika

Lončar je, govoreći u Narodnoj skupštini o izgradnji Kliničkog centra Niš, naveo da 2012. godine ništa nije bilo urađeno po tom pitanju, a da je deo novca za izgradnju bio potrošen bez ikakvog opravdanja.

On je najavio da će novi objekti te zdravstvene ustanove biti useljeni u aprilu naredne godine, dodavši da je Vlada Srbije izdvojila više od 2,2 milijarde dinara za najsavremeniju opremu.

U niškoj Klinici za kardiohirurgiju, koju smo 2012. godine zatekli u korovu, danas se izvodi više od 300 operacija godišnje, rekao je ministar.

Klinički centar Niš, kako je dodao, dobio je magnetnu rezonancu, dva aparata za zračenje, te se očekuje da u narednih nekoliko meseci neće biti liste čekanja za zračenje, dok je lista čekanja za magnetnu rezonancu već smanjena.