Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević poručio je danas da će Vlada nastaviti sa politikom podsticaja zapošljavanja, posebno imajući u vidu sve veću zainteresovanost investitora u prvim mesecima ove godine.

Vlada nastavlja da podstiče zapošljavanje

Knežević je u izjavi agenciji Tanjug rekao da je izveštaj revizorsko-konsultantske kompanije "Ernst i Jang" da je Srbija šesta zemlja u Evropi po broju novootvorenih radnih mesta proizašlih iz direktnih stranih investicija, još jedan dokaz da Vladine mere daju odlične rezultate.

Samo od početka godine potpisali smo ugovore sa devet velikih kompanija, koje planiraju da investiraju skoro 60 miliona evra u našu zemlju i otvore više od 4.000 novih radnih mesta, naveo je ministar.

On je podsetio na to da je cilj takve politike stvaranje privlačnog, ali i sigurnog investicionog ambijenta.

Knežević je izrazio očekivanje da će ove godine biti postignuti još bolji rezultati, ako se ima u vidu podatak da su 72 kompanije, koje su ispunile ugovorne obaveze i ugovorile zapošljavanje 12.383 osoba, sredinom marta u radnom odnosu imale 39.953 zaposlenih, što je više za 27.570 radnika.

Ovo su najbolji mogući podaci, uz smanjenu stopu nezaposlenosti, sa kojima možemo da se pohvalimo kada je u pitanju podrška Vlade zapošljavanju. Ne samo da tako naši ljudi dobijaju posao, naša mala i srednja preduzeća šire poslovanje, već se na taj način podstiče i konkurentnost naše privrede, zaključio je Knežević.