“Za Vladu Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića nema malih i velikih puteva, manje ili više značajnih, svi putevi su važni jer nas spajaju i daju život. Drago mi je da sam danas u selu Zatonje, gde smo održali obećanje i rekonstruisali 22 kilometra regionalnog i lokalnog puta”, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, u selu Zatonje na Srebrnom jezeru.

Veliko Gradište uskoro dobija aerodrom

Mihajlovićeva je danas, zajedno sa predsednikom opštine Veliko Gradište Draganom Milićem, posetila selo Zatonje na Srebrnom jezeru, gde su je meštani srdačno dočekali i priredili kulturno-umetnički program.

Ona je okupljenim meštanima rekla da je sve što je obećano u junu prošle godine i ispunjeno, te da novi putevi donose nadu i život.


“Razvijena infrastruktura daje roditeljima nadu da im deca ostanu da žive u Srbiji, a deci daje nadu za bolji i kvalitetniji život. Nema nam razvoja ako nemamo puteve i ostalu infrastrukturu. Budite sigurni da ćete i ubuduće imati našu podršku”, rekla je ona.


Mihajlovićeva je posetila i Veliko Gradište i sa predsednikom opštine obišla rekonstruisane deonice regionalnog puta Ram-Topolovnik i lokalnog puta od Srebrnog jezera do sela Zatonje i tom prilikom rekla da će se u ovom kraju raditi i brza saobraćajnica Požarevac - Veliko Gradište, da je do sada uloženo šest milijardi dinara u rekonstrukciju pruga, ali i da će biti uložena oko dva miliona evra u aerodrom Veliko Gradište.


Mihajlovićeva je od direktora “Puteva Srbije” Zorana Drobnjaka tražila da se na rekonstruisanim deonicama postave sigurnosne, zaštitne ograde, zarad veće bezbednosti u saobraćaju.


Dragan Milić rekao je da su ova dva rekonstruisana puta od velikog značaja za Veliko Gradište, jer će doprineti daljem razvoju turizma i povezati istočnu Srbiju sa Banatom.


“Dugo sam u politici, nikada nismo imali ovakvu saradnju sa Vladom Srbije. Sve što dogovorimo zajedno, mi to i realizujemo. Putevi koje smo rekonstruisali primer su dobre prakse održanja obećanja. Oni su važni za dalji razvoj turizma, ali i poljoprivredu, s obzirom da nas povezuju s Banatom”, rekao je on.


Rekonstrukcija deonice od Rama do Topolovnika i deonice od Srebrnog jezera do sela Zatonje ukupno je koštala 215 miliona dinara.