Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima svih reprezentativnih sindikata „Ziđin kopera“ o uslovima rada i pravima radnika u ovoj kompaniji.

Uskoro novi Kolektivni ugovor za radnike Ziđin kopera

Mihajlović je poručila da je Ministarstvo uvek otvoreno za razgovore jer razume problematiku i prava radnika, i dodala da je cilj da kompanija dobro radi i da radnici budu zadovoljni.

Ona je naglasila da razgovori u vezi sa novim kolektivnim ugovorom moraju da se nastave i da se uskoro zaključi novi kolektivni ugovor.

Predstavnici sindikata upoznali su potpredsednicu Vlade sa trenutnom situacijom, uslovima rada i problemima koje imaju, te potrebom da se što pre potpiše novi kolektivni ugovor.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata rudara Srbije Ziđin Bor, Sindikata Nezavisnost Ziđin Bor, Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Sindikata metalurga Srbije – Bor, Samostalnog sindikata Ziđin Bor, Samostalnog sindikata Ziđin Majdanpek i Sindikalne organizacije Topionica Bor.