Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izrazio je danas, u razgovoru sa delegacijom Svetske banke, očekivanje da će ta institucija kao i do sada nastaviti sa pružanjem tehničke, finansijske i ekspertske podrške Srbiji.

Unapređenje saradnje Ministarstva za rad i Svetske banke

Đorđević je na sastanku upoznao delegaciju, na čelu sa direktorom Kancelarije u Srbiji Stefenom Ndegvom, sa prioriteima i planovima rada resornog ministarstva.

Izrada socijalnih karata je segment koji će, između ostalog, pružiti pravedniju i efikasniju raspodelu pomoći, ali i mogućnost zloupotrebe smanjiti na minimum, objasnio je ministar.

Na sastanku je bilo reči i o promenama u organizaciji i sistematizaciji i izradi budućeg budžeta koji će pratiti takvu organizaciju, a cilj je uspostavljanje potpune finansijske kontrole i transparetno trošenje sredstava.

Ndegva je iskazao zahvalnost Đorđeviću na prijemu, detaljnom upoznavanju sa planovima i željom da dosadašnja saradnja bude još veća s obzirom na prostor i mogućnosti.

Na kraju sastanka, Ndegva je izrazio očekivanje da će vrlo brzo doći do novog sastanka na kome će biti dogovoreni konkretni projekti.