Traktor "Majevica 90" sa savremenom tehnologijom, 90 konjskih snaga, klimom i 12 brzina, naći će se u prodaji krajem leta, a proizvodiće ga firma iz Bačke Palanke „Majevica servis", iz koje ističu da je prilikom kupovine omogućen period otplate do sedam godina, kao i mogućnost robne razmene.

U Srbiji se ponovo proizvode traktori

Traktor će se prodavati zajedno sa šest priključnih mašina, tako da će imati sve što je potrebno za mala i srednja gazdinstva, ali ovakav tip mehanizacije dobro će koristiti i većim poljoprivrednim gazdinstvima, rekao je Radovan Komad iz odeljenja prodaje ove kompanije za novosadski portal Dnevnik.


On je dodao da će preko 50 odsto komponenti u traktoru biti domaće proizvodnje.


"Mi smo ovom prilikom neke delove sami proizveli, ali smo i sarađivali sa 40 kooperanata iz cele Srbije, te je više od 800 komponenti novog srpskog traktora napravljeno u našoj zemlji. Ono što smo morali da uvezemo jeste Perkinsov motor i „Kararo transmisija", istakao je on, prenosi Tanjug.


Kada je u pitanju cena traktora, navodi se da će biti poznata do kraja leta, pre nego što se traktor nađe u prodaji.


Komad objašnjava da je najviše vremena i uloženo u potragu za firmama u Srbiji koje bi, zajedno sa "Majevicom“, učestvovale u proizvodnji ovog traktora, jer su želeli da što više bude domaćih komponenti.


Isto tako, s obzirom na to da se ideja za proizvodnju srpskog traktora javila pre oko dve godine, inženjeri i zaposleni u ovoj kompaniji susreli su se sa izazovima koje je donelo vreme pandemije, I koji us uspešno savladani.