Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije Bojan Stević izjavio je danas da je Republika Koreja uvek bila pouzdan partner Srbiji na mnogobrojnim projektima od prioriteta za naše građane.

U SKIP centru besplatno obučavano više od 12.000 ljudi

Stević je danas, zajedno sa rukovodiocem Srpsko-korejskog informatičko-pristupnog centra (SKIP) Darom Gravara Stojanović, razgovarao sa direktorom Nacionalne agencije za informaciono društvo Republike Koreje Džong Sik Munom i rukovodiocem Sektora za međunarodnu saradnju Hongu Džeonom, zahvaljujući kojima je i obezbeđen rad pomenutog centra.

On je preneo zahvalnost toj državi na tome što podržava modernizaciju celokupne javne uprave u Srbiji, posebno jer ta podrška, koja je do sada iznosila približno milion evra, dolazi od zemlje koja je svetski poznata po tehnološkom napretku.

SKIP centar, koji radi u okviru resornog ministarstva, kako je objasnio, predstavlja visokotehnološki opremljen prostor namenjen za besplatno IT obučavanje državnih službenika i građana.

Stević je ukazao na to da je za manje od deset meseci rada obučeno više od 12.000 državnih službenika i građana kroz više od 450 različitih IT programa i obuka.

Korisnički i servisno orijentisana uprava jedina je u stanju da odgovori na sve moderne izazove i potrebe naših građana, podvukao je on, i dodao da su veća ulaganja u tehnološke inovacije i znanje pouzdan dokaz da Srbija drži korak sa savremenim državama.

Takođe, na sastanku je istaknuto da se SKIP centar izdvojio među pedesetak centara ovog tipa koji je finansirala Republika Koreja širom sveta.

Razgovoru je prisustvovao i ambasador Republike Koreje u Beogradu Hujong Čan Čo, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.