Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević izjavio je da je zaposlenima u proizvodnom pogonu kompanije „Jura“ u Nišu obezbeđen nesmetan rad u skladu sa Uredbom o organizovanju rada u vreme vanrednog stanja i sprovođenja preventivnih mera u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

U „Juri“ obezbeđeni uslovi rada u skladu sa propisima

Đorđević je istakao da su zaposlenima, nakon izvršenog inspekcijskog nadzora i mera koje su naložili inspektori rada, obezbeđena zaštitna sredstva – maske, rukavice i neophodna dezinfekciona sredstva.

Pored toga, kako je rekao, u ovom proizvodnom pogonu, čija je površina 11.237 kvadratnih metara, trenutno radi 70 zaposlenih, kojima je naloženo da prilikom obavljanja posla drže odstojanje od dva metra, odnosno da na jednoj tabli dužine od 4 do 4,5 metara, radi jedan zaposleni, što radnici i poštuju.

Ministar je naglasio da će inspektori rada u narednom periodu nastaviti da sprovode vanredne i redovne inspekcijske nadzore na teritoriji cele zemlje radi kontrole primene poštovanja člana 4 pomenute uredbe, a sve u cilju zaštite prava zaposlenih.

Svi poslodavci koji ne budu postupali prema instrukcijama i naloženim merama snosiće odgovarajuće posledice, u skladu sa zakonom, upozorio je Đorđević.