Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potpisao je danas notarizaciju sporazuma, potpisanog u Pekingu 2018. godine, o razvoju projekta Industrijskog parka u Borči, u kojem će biti zaposleno 15.000 ljudi.

U Industrijskom parku u Borči zaposlenje za 15.000 ljudi


Mali je podsetio na to da je u budžetu za narednu godinu izdvojeno 237 miliona dinara za ovaj park, koji će se prostirati na 320 hektara, a nalaziće se kod mosta „Mihajlo Pupin“, u opštini Palilula.


Radovi će se sprovoditi u tri faze, koje predviđaju izgradnju komercijalnog centra, industrijske zone i parka visoke tehnologije, objasnio je on i dodao da je celokupna investicija vredna približno 247 miliona evra.


Zamenik direktora srpskog ogranka "China Road and Bridge Corporation" Džou Džeksi istakao je da će industrijski park u Borči biti most koji će dodatno spojiti Srbiju i Kinu, ali i unaprediti ekonomiju obe zemlje, te da će Srbija postati još bolje mesto za život.


Potpisnik Sporazuma o razvoju projekta Industrijskog parka u Borči bio je ispred kompanije "China Road and Bridge Corporation" direktor srpskog ogranka te kompanije Džang Sjaojuen.