Da naši ljudi nikad ne zaboravljaju rodnu zemlju i korene, najbolji je dokaz potez Miljana Gavrilovića iz sela Saranovo kod Rače.

Šumadinac ulaže milione evra za gradnju sportskog kompleksa u rodnom selu

On je 1990. godine otišao u Kanadu, tamo ostvario svoj san i osnovao uspešnu privatnu kompaniju.

Ovaj Šumadinac sada je uložio svoj kapital u rodni kraj i zahvaljajući njegovim sredstvima u selu se gradi sportski teren vredan nekoliko miliona evra.

„Uvek sam težio da se odužim mom Saranovu i kraju odakle sam krenuo u svet, odatle sam poneo domaćinsko vaspitanje i osnovne ljudske vrednosti. Iako nisam fizički bio ovde, podržavao sam seoski fudbalski klub jer sam kao mlad igrao tu i najbolje znam kakvi su uslovi bili. U to vreme znali smo da idemo u goste sa sedam igrača u jednom autu, koje je vozio naš nastavnik. Znam da danas imaju autobus, ali zaslužili su i jedan novi sportski teren“, izjavio je za RINU Miljan Gavrilović.

Sportski teren prostiraće se na površini od pet hektara, a u sklopu kompleksa nalaziće se market sa sportskim barom, teren za mali fudbal, kamp sa 40 ležaja, bazen i stadion.

„Na ovom projektu radiće vrhunski arhitekta tako da uopšte ne sumnjam da će biti fantastično, očekujem da će do 2023. godine ovaj teren biti završen“, rekao je Gavrilović.

Da je ova investicija izuzetno značajna za selo potvrdio je i predsednik Mesne zajednice Nemanja Todorović, koji je povodom početka radova rekao: „Ja kao i kompletan savet MZ Saranovo radujemo se svakom napredku u selu bilo da se radi o državnom, opštinskom ili privatnom ulaganju“.