Kompanija „Gugl“ objavila je rezultate godišnjeg izveštaja najpretraživanijih ličnosti i događaja u 2018. godini, kao i pojmova koji su bili žiži srpskih korisnika Gugl pretraživača, kao i serijskih, muzičkih i filmski sadržaja koji su privukli najveću pažnju.

Šta smo najviše „guglali“ u 2018.

Građani Srbije su u 2018. godini na „Gugl“ pretraživaču najčešće pretraživali rijaliti i serijske programe, kao i sportske događaje. Događaji kao što su Svetsko prvenstvo u fudbalu i fudbalska utakmica Zvezda - Liverpul najviše su zanimali građane u proteklih 12 meseci.

Veoma popularne bile su i pretrage aktuelnih televizijskih sadržaja, pre svega domaćih i stranih igranih serija, kao i rijaliti programa koji su zabavljali građane u ovoj godini.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji bili su Zadruga, Nebojša Glogovac, Svetsko prvenstvo, Zvezda - Liverpul, Ubice mog oca, Istine i laži, Južni vetar, Bir Fest, Evrovizija, Zvezda –Napoli.

Neki od pojmova koji su najviše zanimali građane ujedno su bili i neki od najpretraživanijih događaja u protekloj godini – Svetsko prvenstvo, Zvezda - Liverpul, Bir fest, Evrovizija, Zvezda - Napoli, Vimbldon, Uskrs, Srbija - Švajcarska, Srbija - Brazil, Australijan open.

Isto važi i za najpretraživanije serije gde su Ubice moga oca prve, a Istine i laži druge.

Slede serije Jutro će promeniti sve, Ćerke, Pogrešan čovek, Žigosani u reketu, Povratak Lukasa, Za mog sina, Istanbulska nevesta, Nemanjići – rađanje kraljevine.

Pošto se proslavio na utakmici Crvena zvezda -Liverpul na kojoj je dao dva gola, ime Milana Pavkova najčešće se našlo među sportstima o kojima su građani Srbije hteli nešto više da saznaju na internetu.

Iza Pavkova po broju pregleda nalaze se naš poslavljeni teniser Novak Đoković, hrvatski fudbaler Luka Modrić, zatim srpski reperezntativac Aleksandar Kolarov i južnoafrički teniser Kevin Anderson.

U kategroriji najpretraživanijih filmova na prvom mestu je Južni vetar iza koga idu Pedeset nijansi – oslobođeni, Venom, Dedpul 2, Bohemijan Rapsodi (Bohemian Rhapsody).

Pošto se našao među najpreraživanijim pojmovima i događajima, Bir fest je prvi među muzičkim festivalima o kojima su građani želeli da pribave informacije koje su im potrebne.

Slede Evrovizija (Eurosong), Beovizija, Egzit i Enter Festival.