Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa direktorkom kompanije „Simens“ za Centralnu i Istočnu Evropu, Aziju i Tursku Sonjom Vehsilaj o dosadašnjem partnerstvu i budućim modalitetima saradnje u cilju daljeg osavremenjivanja i razvoja našeg zdravstvenog sistema.

Saradnja sa kompanijom „Simens“ na modernizaciji zdravstvenog sistema Srbije

Lončar je istakao da Ministarstvo zdravlja intenzivno radi na modernizaciji i unapređenju zdravstvenog sistema naše zemlje, a da je saradnja sa velikim kompanijama, liderima u oblasti proizvodnje sofisticirane medicinske opreme i aparata, poput „Simensa“, važan preduslov obezbeđivanja najsavremenijih i najkvalitetnijih zdravstvenih usluga građanima Srbije.

Vehsilaj je ukazala na dosadašnju izuzetno uspešnu saradnju ove kompanije sa Srbijom, pri čemu je pohvalila sve što je naša zemlja preduzela u pogledu kontrole epidemije i borbe protiv koronavirusa.

Ona je posebno istakla uspešan program vakcinacije i izgradnju dve nove kovid bolnice u Srbiji, ocenivši da je to primer i za druge zemlje regiona kako treba da funkcionišu zdravstveni sistemi.