Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorima Koridora i Puteva Srbije – Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom o novom investicionom ciklusu, vrednom pet milijardi evra, i novim projektima.

Sa Koridorima i Putevima Srbije u novi investicioni ciklus vredan pet milijardi evra

Mihajlović je, tokom obilaska "Koridora Srbije", istakla da će to preduzeće nastaviti da radi i nakon završetka njihovog glavnog posla, a to je izgradnja Koridora 10.

Srbija će do kraja godine imati potpuno gotov Koridor 10. Tu se ne završava posao za "Koridore Srbije", čeka nas novi invsticioni ciklus i oni će raditi na izgradnji Moravskog koridora, od Pojata do Preljine, Fruškogorskog koridora, kao i na izgradnji auto-puta Niš–Merdare–Priština, navela je ona.

"Koridori Srbije" su danas mnogo bolje organizovani nego pre par godina, naglasila je Mihajlović.

Ona je dodala i da će se nastaviti proces reformisanja "Puteva Srbije", s obzirom na to da će i oni biti investitori na nekoliko novih projekata, između ostalog na izgradnji auto-puta Beograd–Sarajevo, kao i brzih saobraćajnica Šabac–Loznica i Zrenjanin–Novi Sad.

Cilj reforme, koju radimo zajedno sa Svetskom bankom, kako je istakla, jeste da "Putevi Srbije" budu još bolje organizovani, ali i da imaju veći priliv novca koji je neophodan za održavanje svih puteva koje gradimo.

Na sastanku je bilo reči o novim projektima koje će Srbija realizovati od sledeće godine, pre svega nastavku izgradnje Koridora 11 od Preljine do Požege, brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica, "auto-puta mira" Niš–Merdare–Priština, Moravskog koridora i auto-puta Beograd–Sarajevo.

Babić je izrazio zahvalnost Zorani Mihajlović na posvećenom radu, istakavši da je ovo prvi put da resorni ministar poseti ovo preduzeće.

Zajedničkim timskim radom postigli smo dobre rezultate. Spremno dočekujemo nove infrastrukturne projekte. Gošća je imala prilike da se uveri da "Koridore Srbije" ne čini jedan čovek, već 125 zaposlenih koji posvećeno rade, rekao je on.

Drobnjak je dodao da u avgustu kreće rekonstrukcija auto-puta od Batrovaca do Kuzmina, u dužini od 40 kilometara u oba pravca, u vrednosti od 16,5 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.