Republički geodetski zavod završio je postupak izbora 455 novih zaposlenih od 26.000 prijava, započet raspisivanjem javnog konkursa aprila prošle godine.

Republički geodetski zavod zaposlio 455 radnika

To je najveći konkurs za zapošljavanje koji je do sada organizovala jedna državna institucija, navedeno je u saopštenju koje je potpisao Boro Drašković direktor RGZ i gde je rečeno i da su preko ovog konkursa "mnogi mladi stručnjaci u oblasti geodezije, prava i informatike dobili priliku da budu nosioci promena i stvaranja katastra za 21. vek".

Objašnjava se i da je prosek starosti zaposlenih u RGZ do sada bio preko 50 godina, a da državni katastar prvi put zapošljava posle gotovo 10 godina.

"Posao su dobili kandidati koji su pokazali najbolje stručno znanje i poznavanje rada na računaru", navedno je u saopštenju i dodake se da je "poseban izazov bio je pažljivo obraditi svaku prijavu i ceo postupak obaviti transparentno u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima".

Na veb sajtu RGZ-a tokom trajanja selekcije kandidata, objavljivane su informacije o toku konkursa, postavljeni materijali za pripremu kandidata za proveru stručnog znanja i redovno je ažuriran raspored testiranja, kaže se u saopštenju.