Dug za neisplaćene zarade i nepovezan radni staž bivšim radnicima fabrike "Zastava kamioni" biće izmireni iz stečaja, odnosno od prodaje imovine fabrike, rečeno je FoNetu u Organizacionom odboru radnika te kragujevačke fabrike, koji su četiri meseca protestvovali ispred Skupštine grada tražeći isplatu dugovanja.

Radnicima fabrike

Član tog odbora Milojko Popović, rekao je da oko 300 radnika, koji su 2013. godine uz socijalni program otišli iz fabrike za neisplaćene zarade potražuju od države od 150.000 do milion dinara pojedinačno.

Prema nezvaničnim procenama dug prema bivšim radnicima za zaostale plate iznosi 170 miliona dinara, a za povezivanje radnog staža 360 miliona dinara.

Popović je izrazio nadu da će Ministarstvo privrede poštovati dogovor sa njima i isplatiti im sva potraživanja.

"Mi smo svoje plate pošteno zaradili i na osnovu Protokola iz 2008. godine koji je potpisan između Sindikata Grupe Zastava vozila i Vlade Srbije, očekujemo od države poštenu nadoknadu. Nadamo se da će taj proces biti okončan do maja naredne godine i da ćemo posle pet godina naplatiti svoja potraživanja za koje imamo pravosnažne presude", rekao je Popović.