Fabrika municije Prvi partizan iz Užica, od sutra privremeno obustavlja rad do 21. aprila zbog poteškoća u poslovanju u uslovima vanrednog stanja.


"Svih 1.620 radnika biće na kolektivnom godišnjem odmoru koji ćemo spojiti sa uskršnjim praznicima. Ekonomski ništa ne gubimo, a bezbednosno mnogo dobijamo", izjavio je za Tanjug generalni direktor Dobrosav Andrić.

Andrić tvrdi da u fabrici nema zabeleženih slučajeva inficiranih radnika korona virusom.

Andrić objašnjava za Tanjug da se fabrika municije odlučila na taj potez zbog otežanog transporta svoje robe, kao i problema sa repromaterijalom, jer su, kaće, mnogi dostavljači obustavili rad.

"Očekujemo da nam sirovine potrebne za dva izvozna posla koja su u toku stignu krajem aprila, tako da je obustava rada do tada bila jedino logično rešenje", rekao je Andrić za Tanjug.

Prvi partizan je prvo pokušao da na odmor pošalje samo deo radnika, a dadeo završava tekuće poslove.

Iz srpske vojne industrije proizvodnju je obustavilo i preduzeće "Milan Blagojević Namenska" iz Lučana, koje je zbog situacije vezane za COVID-19 prekinulo rad od 30. marta do 13. aprila. Za razliku od Prvog Partizana, oni javno nisu rekli kakav je status radnika.