Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je prodaju pokretne imovine društvenog preduzeća hotela Dom prosvetnih radnika Jugoslavije (u stečaju).

Prodaje se Dom prosvetnih radnika Jugoslavije

U ovom preduzeću, čiji se hotel nalazi na stotinak metara od Trga Slavija u Beogradu, stečaj je otvoren maja 2016. godine, a u svom vlasništvu ima lokal u Zahumskoj ulici na Zvezdari kao i u ulici Vojvode Stepe na Voždovcu.

Početna cena za hotelski inventar je 685.315 dinara, a javno nadmetanje održaće se 5. marta ove godine u prostorijama Agencije u Beogradu.

Zgrada današnjeg hotela DOM, na uglu ulica Kralja Milutina i Pasterove u Beogradu, podignuta je 1928./29. godine kao Jugoslovenski učiteljski dom, sa prvobitnom namenom prijema učitelja i učiteljske dece, a namena objekta se tokom vremena menjala.

Nakon Drugog svetskog rata, zgradu je preuzeo Sindikat učitelja, a od 1963. godine ulazi u sastav Sindikata radnika društvenih delatnosti Jugoslavije

Iste godine izvršena je adaptacija i uređenje zgrade, te je tako opremljen DOM brojao 73 ležaja.

Na zvaničnoj veb stranici hotela piše da se hotel nalazi "u mirnom centru Beograda u blizini Kliničkog centra, Slavije, Karađorđevog parka i brojnih ambasada" sa porukom "Dobrodošli u izuzetno jeftin hotel".