Ukupan broj zaposlenih u Srbiji u trećem kvartalu ove godine iznosio je 2.146.842, što je povećanje od 3,3 procenta u odnosu na isti period lane, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Povećan broj zaposlenih za 3,3 odsto

Od ukupnog broja zaposlenih, 1.699.260 je zaposleno u pravnim licima, 370.016 predstavljaju preduzetnici, lica zaposlena kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost, a 77.566 lica predstavljaju registrovani individualni poljoprivrednici.

"U odnosu na treći kvartal 2017. godine, ukupan broj zaposlenih je veći za 3,3 procenta, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 3,2 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 6,7 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 8,2 procenta", navodi RZS.

U odnosu na prethodni kvartal ove godine, ukupan broj zaposlenih je veći za jedan procenat, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 0,9 odsto.

Broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 1,8 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 2,5 procenta, pokazuju podaci RZS.