Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas ugovore o radu za 15 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, koji će sledeće nedelje početi da rade u kliničkim centrima i bolnicama u Srbiji.

Posao za 60 mladih lekara u Srbiji

Ugovore o radu dobilo je ukupno 60 diplomaca medicinskih fakulteta u našoj zemlji.

Vučić je poručio da bez mladih, obrazovanih i dobrih lekara nema budućnosti zemlje, naglasivši da zdravlje, obrazovanje, nauka i razvoj nemaju cenu i da zato država počinje da ulaže više u zdravstvo.

Plate lekara i medicinskih radnika su niske, ali činićemo sve da budu više, istakao je on.

Ulagaćemo u zdravstvo, ali pre svega u ljude, rekao je predsednik i dodao da svako povećanje plate mora da prati jačanje ekonomije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na skupu, kojem su prisustvovali i pacijenti koji su primili transplantirani organ, čestitao diplomcima koji su dobili posao u struci i koji odmah posle Nove godine počinju da brinu o zdravlju pacijenata.

Težak, ali čestit zadatak je pred vama i verujem da ste sposobni da odgovorite na sve izazove naše profesije, rekao je ministar i ocenio da diplomci, lekari i pacijenti koji su dobili novi organ počinju nove životne puteve.

Srbija brine o svojim građanima. Jedni su dobili posao i specijalizaciju, drugi novi organ, ali su svi dobili novu budućnost, naveo je on.

Država, predsednik i Vlada Srbije vode odgovornu politiku i čine sve da sistem funkcioniše odgovorno i efikasno u korist građana, rekao je Lončar.

Sanja Mladenović iz Niša prenela je zahvalnost u ime svih diplomaca, i poručila da će se oni daljim radom i usavršavanjem truditi da opravdaju poverenje koje im je ukazano.