Od 8. do 31. maja biće obavljen redovan godišnji pregled sistema u tunela „Predejane” i „Manajle”, saopštili su danas „Koridori Srbije”.

Počinje godišnje testiranje tunela Predejane i Manajle

Pregled sistema u tunelima obaviće izvođač „AzVirt” u saradnji sa predstavnicima JP „Putevi Srbije”, akreditovanim kućama i predstavnicima nadzornog organa.

„Tokom ispitivanja planirano je da se prvo obustavi saobraćaj u levim cevima tunela Predejane i Manajle u periodu od 08. do 19. maja a za to vreme će se odvijati dvosmerno saobraćaj kroz desne cevi tunela”, saopštili su Koridori.

Uslediće od 19. do 31. maja obustava saobraćaj kroz desne cevi tunela „Predejane” i „Manajale”, a za to vreme će se odvijati saobraćaj dvosmerno kroz leve cevi tih tunela.

Najsavremenija oprema u tunelima funkcioniše besprekorno od puštanja deonice u saobraćaj 18. maja prošle godine a redovan godišnji pregled neophodan je radi obezbeđivanja važenja garancije, prenosi Tanjug.

Koridori Srbije navode da su ovo najsavremeniji tuneli u Srbiji a da redovne provere omogućavaju da tuneli budu uvek u besprekornom stanju.