Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas u krugu Vojnomedicinskog centra (VMC) „Karaburma“ započela rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od COVID-19.

Počela izgradnja nove bolnice u okviru VMC „Karaburma“

Kompletna rekonstrukcija tog objekta i izgradnja novog dela donacija je firme “Termomont” i partnera, a imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će raditi u tri smene, 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila radovi bili završeni.

Reč je o rekonstrukciji objekta čija je površina 1.000 kvadratnih metara i dogradnji više od 300 kvadratnih metara, pri čemu će biti izgrađena i nova pristupna saobraćajnica u dužini od približno 200 metara.

Upravnik Vojnomedicinskog centra „Karaburma“ potpukovnik Milan Mladenović istakao je da je u toku rekonstrukcija objekta za potrebe novih smeštajnih kapaciteta za lečenje obolelih od pomenute zarazne bolesti.

Mladenović je ukazao na to da je planirano da objekat ima kapacitet zbrinjavanja približno 70 pacijenata, čija je klinička slika lakša i srednje teška.

Početku radova u krugu VMC „Karaburma“ prisustvovao je državni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Jocić, navodi se u saopštenju.