Spas za nekadašnjeg giganta smederevske regije mogao bi da se nađe u odluci odbora poverilaca koji bi u narednih sedam dana trebalo da donesu odluku o prihvatanju ponude najboljeg ponuđača Fabrike šinskih vozila "Želvoz 026" iz Smedereva.

Planiraju da zaposle do 300 radnika:


Na licitaciji bila su dva učesnika "Min- lokomotiva" iz Niša koja je ponudila cenu od 500.000 evra i najveći remonter šinskih vozila u regionu "Želvoz 026" iz Smedereva koji je ponudio milion evra za kupovinu "Goše".


Javnost je upoznata da je "Želvoz 026" iz Smedereva u protekle dve godine doživeo ekspanziju. Od fabrike koja je bila zatvorena i izbačena sa tržišta, "Želvoz 026" je za relativno kratko vreme uspeo da se vrati na lidersku poziciju i da uposli oko 400 radnika.


Direktor ovog preduzeća Svetozar Bugarin kaže da ukoliko se prihvati ponuda radnici "Goše" mogu da očekuju u kratkom vremenskom roku pokretanje proizvodnje i upošljavanje ljudi. Naime, "Želvoz 026" ima ugovorene poslove za ovu i sledeću godinu i momentalno neke od njih želi da prebaci u pogon "Goše" i na taj način uposli do 300 radnika .


- Planovi za "Gošu" su veliki. Naša kompanija je dobila VPI sertifikaciju tako da smo sada u mogućnosti da remontujemo ne samo domaća, već i strana vozila - rekao je direktor "Želvoza 026" Svetozar Bugarin.