Kompanija "CG Corp Global" iz Nepala otvorila je u Rumi svoj prvi pogon u Evropi "CG Foods Europe", gde će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda "Vai vai". Vučić se zahvalio "nepalskim prijateljima" što su došli u Srbiju, za koje kaže da su postali milijarderi jer brinu o svakom radniku, svakom utrošenom dinaru, a da je u fabrici video nasmejane i zadovoljne ljude.

Otvorena fabrika nudli u Rumi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je fabriku "CG Foods Europe" u Rumi, gde će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda "Vai vai", i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će se naši proizvodi prodavati u celom svetu i što u fabrici trenutno radi 93 radnika, a biće zaposleno još 313 ljudi.

"Ugovorom je predviđeno da bude zaposleno 406 ljudi. Dali smo finansijska sredstva od 3.950.000 evra", rekao je predsednik nakon otvaranja fabrike.

On je dodao da je to četvrta fabrika koju je otvorio u Rumi, da je ta opština nekada bila u minusu 500 miliona dinara, a da je sada bar 200 miliona u plusu.

"Stopa nezaposlenosti je 11,8 odsto, a cilj je da nezaposlenost spustimo na 10 odsto što je evropski prosek", dodao je predsednik.

Vučić se zahvalio "nepalskim prijateljima" što su došli u Srbiju, za koje kaže da su postali milijarderi jer brinu o svakom radniku, svakom utrošenom dinaru, a da je u fabrici video nasmejane i zadovoljne ljude.

Pozvao je vlasnika i direktora kompanije Nirvanu Binod Čodria da više vremena provode u Srbiji i da ulažu u našu zemlju.

On je naveo da će za nekoliko dana biti saopšteno koliko će biti povećanje plata i penzija.

"Za nekoliko dana će vam biti saopštena povećanja za plate i penzije i pokloni za penzionere i za vojsku i za policiju", rekao je Vučić.

Kompanija "CG Corp Global" iz Nepala otvorila je danas u Rumi svoj prvi pogon u Evropi "CG Foods Europe", gde će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda "Vai vai".

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovao je vlasnik te kompanije Binod Čodri, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Svečanom otvaranju fabrike, pored predsednika Vučića, prisustvovao je i vlasnik te kompanije Binod Čodri, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Ta grinfild investicija trenutno je tehnološki najopremljeniji i najmoderniji proizvodni pogon od svih koji posluju u okviru ove grupe.

Fabrika se prostire na 6.000 kvadrata, a u investiciji vrednoj blizu devet miliona evra posao je dobilo 100 ljudi. Plan je da do kraja sledeće godine posao dobije više od 400 radnika.

U fabrici u Rumi proizvodiće se instant nudle za potrebe lokalnog tržišta i, šire, tržišta Evrope.

Dnevni kapacitet fabrike je 450.000 pakovanja nudli sa ukusom piletine, povrća, paradajza, paprike i pice.

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u septembru 2016. godine, a izveli su ih izvođači i podizvođači iz Srbije.

U sastav proizvoda ulazi više od 80 odsto sirovina i reprometerijala iz Srbije, a 80 odsto proizvedene robe biće izvezeno u različite zemlje Evrope, na Srednji istok i u Ameriku.

"CG Corp Global" posluje u više od 30 zemalja, ima 76 brendova u 122 različite kompanije sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta.

Osim devet prehrambenih pogona u Aziji ova grupa gradi fabrike u Ujedinjenih Arapskim Emiratima i Africi.