Proizvodnja naftnih derivata u Rafineriji nafte Pančevo obnovljena je u punom obimu, saopštila je danas Naftna industrija Srbije (NIS).

NIS obnovio proizvodnju u Rafineriji nafte u Pančevu


U saopštenju se navodi da je NIS pre radova obezbedio dovoljne količine naftnih derivata tako da je tržište sve vreme bilo uredno snabdeveno.


Posle kratkotrajnog zastoja zbog otklanjanja nepravilnosti u radu pomoćnog postrojenja za proizvodnju sumpora "Klaus", proizvodnja naftnih derivata u Rafineriji nafte Pančevo obnovljena je u punom obimu, saopšteno je iz NIS-a.


"Radove na unapređenju postrojenja 'Klaus' obavili su zaposleni NIS-a u skladu sa zakonom i strogo utvrđenim internim procedurama, kao i uz poštovanje svih mera zaštite u uslovima epidemije COVID-19, a tokom zaustavljanja i pokretanja postrojenja nije bilo uticaja na životnu sredinu”, navode iz NIS-a.


Naftna industrija Srbije krajem aprila obavestila je javnost da je u Rafineriji u Pančevu obustavljen rad dela primarnih I sekundarnih rafinerijskih postrojenja kako bi se otklonile nepravilnosti u radu postrojenja “Klaus”.