Nagrade „Beogradski pobednik“, koje se dodeljuju najboljim kompanijama i pojedincima za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i uspešnosti beogradske i srpske privrede u godini na izmaku, dodeljne su večerasu u Starom dvoru u Beogradu.

Nagrada „Beogradski pobednik“ uručena najboljim kompanijama i pojedincima


Godišnje nagrade „Beogradski pobednik“ za ostvarene posebne rezultate u poslovanju dodeljene su kompanijama Milšped, NCR, Oganj kovano gvožđe, Smurfit kapa i Trgocentar doo Skroz dobra pekara, preneo je Beoinfo.

Nagradu za poslovnog lidera godine dobio je Udo Ajhlinger iz kompanije Simens za doprinos u privlačenju direktnih stranih investicija i direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević za uspešno sprovođenje ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije.


Za poslovnu liderku godine izabrana je dr Snežana Đorđević iz kompanije Agrounik. Godišnju nagradu za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda u vidu statue dobili su Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu i Nacionalno akreditaciono telo, dok su plakete pripale dr Simi Avramoviću i prof. dr Slobodanu Unkoviću za doprinos razvoju visokog obrazovanja.


Diplome iz iste kategorije dobili su direktorka Nacionalnog akreditacinog tela prof. dr Jelena Kočović, kao i članovi Upravnog odobra Sima Avramović, Vera Milošević, Milorad Milovančević, Slobodan Unković, Stanka Pejanović, Miroljub Aleksić, Borijan Soković i Refik Šećibović.